JUNIOR PROJECT MANAGER | Circular Footwear Alliance

Job description

Flexxy is op zoek naar een Junior Project Manager voor Circular Footwear Alliance! 


Heb jij graag de regie in eigen hand en zit ondernemerschap in jouw bloed? De Circular Footwear Alliance is op zoek naar een fulltime (32 - 40 uur) Projectmanager. Een unieke, dynamische ervaring waar jij een functie kan uitoefenen die daadwerkelijk een verschil kan maken en wellicht van grootse impact kan zijn op de maatschappij.

Jaarlijks produceren en distribueren Emma Footwear en Allshoes Safety Footwear wereldwijd enorm veel veiligheidsschoenen. Een veiligheidsschoen bestaat gemiddeld uit zo’n 20 tot 25 onderdelen en materialen. We vinden het belangrijk om grondstofgebruik te reduceren en vervuiling te voorkomen en daarom hebben we ons grootste afvalstroom, verpakkingsmateriaal onder de loep genomen.


Als Projectmanager CFA (Circulair Footwear Alliance) bouw jij hierop verder en zoom je in op het logistieke, financiële en commerciële succes van het vernieuwde proces. Kortom, jij bent verantwoordelijk voor de operationele en tactische werkzaamheden binnen de CFA, de uitvoering en coördinatie. Jij start daarom ook met het maken van een meerjarenplan en kan dit specificeren naar werkonderdelen en gedetailleerde taken. Op een gestructureerde manier voer jij deze taken uit en haak je waar nodig de juiste partners aan zoals bijvoorbeeld het marketingteam van Emma of de Product Designer van Allshoes. Alles om jouw doel te bereiken: een geoptimaliseerd proces met duurzame verpakkingsmaterialen die voldoen aan de wensen van de klanten en aangesloten investeerders zoals Emma en Allshoes.

  • Jij onderhoudt contact met de klanten van de CFA en weet de juiste partijen met elkaar in contact te brengen om tot de juiste oplossing te komen.
  • Jij coördineert het logistieke proces en de supply chain zoals de voorraden, bestellingen en het proces van het ontmanteling van grondstoffen.
  • Jij bent zelfredzaam in het opstellen en onderbouwen van financiële adviezen richting de stuurgroep zodat wanneer er goedkeuring is, het proces kan gaan lopen.
  • Jij draagt actief bij aan procesoptimalisatie door regelmatig contactmomenten in de plannen met de stuurgroep, actief voorstellen te doen en actie durft te nemen ten behoefte van het succes van de CFA.

Job requirements

Jij bent onze nieuwe Projectmanager wanneer:

  • Een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld Business Studies, Bedrijfskunde (MER), Commerciële Economie, Logistiek of vergelijkbaar.
  • Jij beschikt over relevante werkervaring op het gebied van projectmanagement of kan motiveren/laten zien hoe jij het proces van de CFA gaat aanpakken.
  • Hebt een affiniteit met duurzaamheid en voor het grootste gedeelte zelfredzaam in bovengenoemde werkzaamheden maar ook zeker niet bang een hulp vraag te stellen aan expertise teams.
  • De standplaats van deze vacature is in Amsterdam. Je reist met het openbaar vervoer naar ons prachtige kantoor in de houthavens en bent in bezit van een rijbewijs wanneer je (incidenteel) op klantbezoek moet naar Emma of een van onze leveranciers.

Wat is de CFA (Circulair Footwear Allicance)?

CFA staat voor Circular Footwear Alliance. Dit is een unieke samenwerking tussen Allshoes Safety Footwear, EMMA Safety Footwear en FBBasic. Ondanks dat we concurrenten van elkaar zijn, slaan wij op het gebied van Sustainability de handen ineen voor een groter doel: een duurzame toekomst en een circulair systeem voor werk- en veiligheidsschoenen.

Vanuit het prachtige kantoor van Allshoes in de houthavens van Amsterdam werk jij voor de CFA. Allshoes heeft als eerste in een traditionele markt coole safety sneakers geïntroduceerd. Daarnaast is Allshoes onlangs gecertificeerd als Great Place To Work. Dat betekent dat onze collega’s de kernwaarden van Allshoes met plezier uitdragen maar zich ook respect, kameraadschap en trots herkennen in de organisatie en graag onderdeel hiervan zijn.